Keluarga penumpang China ancam mogok lapar
BEBERAPA keluarga penumpang pesawat MH370 menunggu maklumat terbaharu mengenai nasib keluarga mereka di sebuah hotel di Beijing semalam.
BEIJING - Keluarga penumpang pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) dari China mengancam untuk melakukan mogok lapar bagi menuntut lebih banyak maklumat didedahkan oleh pihak berkuasa Malaysia berhubung kehilangan kapal terbang berkenaan.

Seorang wanita, Wen Wancheng berkata, dia bimbang kerana anak lelakinya berada dalam pesawat MH370 tersebut dan sehingga kini tiada berita berhubung nasib penumpang atau kapal terbang berkenaan.

"Beberapa ahli keluarga penumpang yang lain mahu pergi berjumpa duta Malaysia di China bagi menyuarakan kekecewaan kami.

"Beliau (Duta Malaysia) patut hadir ke sini bagi memberitahu perkembangan siasatan tetapi dia tidak ada,'' katanya di sebuah hotel di sini.

Menurutnya, beberapa ahli keluarga penumpang yang lain merancang untuk melakukan mogok lapar kerana tidak berpuas-hati terhadap kerajaan Malaysia.

Tambah Wancheng, 63, dia dan keluarga yang lain tidak mahu menyertai perjumpaan harian dengan pegawai MAS lagi kerana tiada maklumat terbaharu mengenai pesawat tersebut.

"Saya mahu pulang ke rumah kerana terlalu lama saya di sini, tetapi saya masih belum berputus asa dan yakin anak saya masih hidup,'' jelasnya.

Seorang wanita yang enggan dikenali berkata, beberapa ahli keluarga membuat protes selepas pihak berkuasa Malaysia tidak memberitahu nasib yang menimpa ahli keluarga mereka.

"Kami semua kini mengalami gangguan emosi dan tidak tahu apa yang perlu dilakukan lagi,'' katanya.

Pesawat jenis Boeing 777-200 yang membawa 239 penumpang dan anak kapal itu hilang daripada radar selepas berlepas dari Kuala Lumpur, Malaysia menuju ke Beijing, China.

Seramai 153 pesawat berkenaan adalah warga China. - AFPKomentar

Postingan populer dari blog ini

Kelebihan Printer Merk Epson

Bila Perokok berhenti merokok, penuh satu tong duit

(TAHNIAH)Mak Mah Kini Tunangan Orang