Bacaan 30 juzuk Al-Quran cari #mh307


Pasir Puteh: Penasihat Majlis Agama Johor Datuk Noh Gadut bersama 16 rombongan Kor Agama Angkatan Tentera (KAGAT) membaca 30 juzuk al-Quran ketika menaiki bot penyelamat Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) dari Pangkalan APMM Tok Bali dalam perjalanan selama satu jam sebelum mengadakan solat hajat di Pulau Perhentian, Terengganu, semalam.

Noh berkata, usaha itu bagi memohon pertolongan Allah SWT dalam usaha mencari pesawat MAS penerbangan MH370 dan turut meminta sesiapa yang berada di Makkah dan Madinah memohon doa di sana.

“Sebagai orang Islam, kita yakin dengan pertolongan Allah apatah lagi kita sebagai golongan musafir yang datang dari jauh untuk memohon doa kepada-Nya.

“Saya juga mengharapkan umat Islam di seluruh negara ini mengambil peluang untuk berdoa kerana ia sangat mustajab terutama di Makkah dan Madinah,” katanya kepada pemberita yang turut menaiki bot penyelamat berkenaan.

NOH (tiga dari kiri) bersama bekas Imam Masjid Negara Datuk Firdaus Ismail (dua dari kiri) ketika bacaan doa di Pulau Perhentian, semalam.

Menurut Noh, pelbagai usaha dilakukan kerajaan termasuk mengguna kepakaran sains dan teknologi serta bantuan pakar luar negara, namun sehingga kini masih belum mendatangkan hasil.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Kelebihan Printer Merk Epson

Bila Perokok berhenti merokok, penuh satu tong duit

(TAHNIAH)Mak Mah Kini Tunangan Orang